İKÜ-KAD “Geleceğin Kültürlü Anne ve Babaları” Söyleşisini Gerçekleştirdi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜKAD), “Bir Dünyadır Kızlar” diyerek geleceğin Kültür’lü anne ve babalarına kız çocuklarını anlattı…

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜKAD), 11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında, ülkemizde ve dünyada kız çocuklarının yaşadığı zorluklarla ilgili olarak, geleceğin anne ve babaları olan öğrencilerde farkındalık yaratmak amacıyla alanında uzman katılımcıların katıldığı “Geleceğin Kültürlü Anne ve Babaları” söyleşisini düzenledi.

“Geleceğin Kültürlü Anne ve Babaları” Söyleşisi Gerçekleştirildi9 Ekim Salı günü saat 13.00’te Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide, birbirinden değerli konuşmacılar, ülkemizde ve dünyada kız çocuklarının yaşadığı zorluklar ile ilgili önemli konulara değinerek geleceğin anne babalarında farkındalık yaratacak bilgiler aktardı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, kız çocuklarının eğitimi konusunda ülkemizin durumunu ile yapılması gerekenleri, yurttaş ve geleceğin anne-babaları olarak öğrencilerin yapabileceklerini aktardı. Emniyet Teşkilatından emekli yazar, eğitimci Nuray Toprak, kız çocuklarının güvenliği konusunda dikkat edilmesi gerekenlerin altını çizdi. Uzman Psikolog Şafak Ağaca, kız çocuklarına yönelik yapılan taciz, şiddet ve istismar ile ilgili olarak çocuklarda yaşanan travmaları ve bunların çözümü için yapılabilecekleri konusunda öğrencileri bilinçlendirdi. CNN Türk Haber Spikeri ve “Kardeşini Doğurmak” adlı kitabın yazarı Büşra Sanay ise Türkiye’de ensest ilişki kurbanı olan kız çocuklarını ve bu konuda yapılması gerekenleri anlattı.


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 10/10/2018 - 15:34