Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi “Stres Yönetimi” E-semineri

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi, 17 Mart 2021 Perşembe günü Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden “Üniversite Öğrencilerinin Sınav Dönemlerinde Stres Yönetimi” başlıklı bir e-seminer düzenledi. Klinik Psikolog Sema Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; stres, stresin sebepleri, stresin psikolojik ve fizyolojik etkileri, sınav dönemlerinde stres yönetimi ve çalışma motivasyonları konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

İletişim Sanatlari Yüksek Lisans Programi Öğrencilerinden “Geçmişten Günümüze Sinemada Kadın” Sunumu

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında 11 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden, İletişim Sanatları Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans programı öğrencileri ile birlikte “Geçmişten Günümüze Sinemada Kadın” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü Kutluyoruz

“Bir Kadın Bir Ses” kitabında şöyle diyor Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu;

“Kadınlarına insanca, onurlu ve özgür, adil bir yaşam sunamayan toplumlar insanların hiç yere öldüğü savaşlar ve haksızlıklarla dolu bir geleceğin tohumlarını atarlar...”

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi olarak ülkemizde ve dünyanın her yerinde yaşayan tüm kadınlar için, onurlu, özgürce ve adil bir yaşam biçimine sahip olmalarını diliyoruz.

"İletişimde Kadın Söylemi" E-Semineri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi ülkemizdeki kadın sorunlarını ele alan bilgilendirici seminerler gerçekleştirmeye devam ediyor. 4 Mart Perşembe günü saat 14:00-15:00 arasında, Adobe Connect üzerinden gerçekleştirilen “İletişimde Kadın Söylemi” başlıklı E-seminere Klinik Psikolog Şeyma Keçeli konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte dilimize yerleşen ancak kadının toplumdaki yeri ve toplumsal cinsiyet rolleri bağlamında sakıncalı olan söylemler ele alındı.

Prof. Dr. Işıl Zeybek, “Kızlar için STEM Robotik OPEN LAB Projesi” Kapsamında Kız Çocuklarının Bilimle Tanıştırılmasını Anlattı

Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birim Başkanı (İKÜ-KAD) & İletişim Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işıl Zeybek, İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avustralya Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Programı kapsamında gerçekleştirilen “Kızlar için STEM Robotik OPEN LAB Projesi”nde 10 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'te “Kız Çocuklarının Okul Çağında Bilimle Tanıştırılması” konulu eğitim verdi. Eğitim içerisinde kız çocuklarının meslek seçimleri ve bilimle ilişkilerine değinen Prof. Dr.

İKÜ-KAD, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde “Görünmeyen Şiddet”i Konuştu

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında 19 Kasım Perşembe günü saat 13.00’te Klinik Psikolog Şafak Ağaca Kemal’in konuşmacı olduğu bir e-seminer düzenledi. Etkinlikte görünmeyen şiddet olarak nitelendirilen flört ve psikolojik şiddet kavramları ele alındı. Genç ya da yetişkin çoğu kadın için kafa karıştıran ve baş edilmesi zor bir deneyim olan flört ve psikolojik şiddetin uyarı sinyallerini tanımak, şiddetin ipuçlarını yakalamak büyük önem taşıyor.

İKÜ-KAD, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kapsamında Kız Çocuklarının Sağlığı için Diyetisyen Elvan Odabaşı’nı Ağırladı

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, kız çocuklarında yeme bozuklukları konusunu ele alan “Yeme Bozukluklarında Duygular: Çocukluktan Erişkinliğe Miras” başlıklı online seminer düzenledi. 12 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te CATS Meetings Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Elvan Odabaşı, kız çocuklarının gelişim sürecinde hem ruhsal hem de fizyolojik sağlıklarını etkileyen yeme bozuklukları konusunda katılımcılara çok önemli bilgiler aktardı.