“Zihin Nasıl Çalışır?” E-Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, 26 Nisan 2020 Pazartesi günü 15.00 -17.00 saatleri arasında “Zihin Nasıl Çalışır?” başlıklı bir e-söyleşi düzenlendi. Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Halkla İlişkiler ve Kişisel Gelişim Uzmanı Nursen Aktoprak, İKÜ İletişim Sanatları Bölümü öğrencileriyle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

İKÜ-KAD Kuşları da Unutmadı

COVID-19 günlerinde birçok kurum ve kuruluşun kapalı olması nedeniyle aç kalan sokak hayvanları için “Sokakta Yalnız Değiller” kampanyasını başlatan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü ve Gösteri Sanatları Kulübü; İletişim Sanatları Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin ve ailelerinin de katkılarıyla, cıvıltılarıyla her sabah bizi uyandıran kuşları da unutmayarak “Bir Yuva da Benden” isimli yardım kampanyası düzenledi.

İKÜ-KAD’dan Sokak Hayvanları için Çağrı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü ve Gösteri Sanatları Kulübü tarafından, 7 Nisan 2020 tarihinde “Sokakta Yalnız Değiller” isimli bir yardım kampanyası başlatıldı. Kulüp üyeleri, COVID-19 salgınından dolayı birçok iş yerinin kapanmasıyla aç kalan sokak hayvanlarının yaşama tutunabilmeleri için yürütülen kampanyaya, sizleri de evlerinizin önüne birer kap yemek ve su bırakarak destek vermeye davet ediyor.

Pandemi Günlerinde Yaşam

“Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta Bulunur”.
M. Kemal Atatürk

Covid 19’lu Günler Hayatımızı Nasıl Etkiledi ?

Sevgili Öğrencilerim,

İnsan için hayatta en önemli şey kuşkusuz sağlıktır.  İnsanın, doğru düşünüp, mantıklı kararlar alabilmesi beden ve ruh sağlığının sağlam olmasına bağlıdır. Kendi sağlık sorunlarıyla mücadele eden birinin,  diğer konularda doğru çözümler üretmesi pek de olanaklı değildir.

“Şiddete Maruz Kalan Kadınlarla Dayanışma Mor Çatı Deneyimi” Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, “Şiddete Maruz Kalan Kadınlarla Dayanışma Mor Çatı Deneyimi” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. 12 Mart 2020 Perşembe günü, Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Mor Çatı Gönüllüsü Leyla Soydinç konuşmacı olarak katıldı.

“Kurumsal İletişimde Kadın Başarı Vizyonu”

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile İletişim Sanatları Bölümü iş birliğinde 11 Mart Çarşamba günü “Kurumsal İletişimde Kadın Başarı Vizyonu” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Yalçın verdiği seminerde, kurumsal iletişimin çalışma alanlarını, fonksiyonlarını ve kurumsal iletişim çalışanlarının önemini öğrencilerimize anlattı.

“Hormonlar, Duygular ve Kadınlar” Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, “Hormonlar, Duygular ve Kadınlar” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. 10 Mart Salı günü gerçekleştirilen etkinliğe, Acıbadem-Altunizade Hastanesi kadın doğum hekimlerinden Doç. Dr. Taner Usta, Demirören Haber Ajansı Sağlık Muhabiri Özlem Yurtçu Karabulut ve Bayer Türkiye Kadın Sağlığı Satış ve Pazarlama Müdürü Berkin Gökbudak katıldı.

Prof. Dr. Işıl Zeybek “Türkiye’mizin Kahraman Kadınları” Programına Katıldı

Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birim (İKÜ-KAD) Başkanı Prof. Dr. Işıl Zeybek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’mizin Kahraman Kadınları” başlıklı bir programda üniversitemizi temsil etti. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Haliç Kongre Merkezi ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Işıl Zeybek “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Eğitimine Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birim (İKÜ-KAD) Başkanı Prof. Dr. Işıl Zeybek, 25 Şubat Salı günü Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimine üniversitemizi temsilen katıldı. Etkinlikte; “Eşitlik”, “Cinsiyet”, “Toplumsal Cinsiyet Rolleri”, “Eşitsizlik ve Kadına yönelik Şiddet”, “Zihinleri Dönüştürme”, “Eşitsizlik Yaşanan Alanlar” gibi temel konular ele alındı.

İKÜKAD İstanbul Kadın Akademisi Platformu Üyelerini Üniversitemizde Ağırladı

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜKAD), 23 Ocak Perşembe günü İstanbul Kadın Akademisi Platformu üyelerini “Renklerin Dili ve İş Hayatımıza Etkileri” başlıklı atölye çalışmasını gerçekleştirmeleri için üniversitemizin Ataköy yerleşkesinde ağırladı.