“REPRESENTATION OF WOMEN IN 20TH AND 21ST CENTURY NOVEL”

İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı yüksek lisans öğrencileri tarafından organize edilen “Representation of Women in 20th and 21st Century Novel” başlıklı konferans, 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Konferansla ilgili bilgilere aşağıdaki web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Cinsel Taciz ve Saldırıya Karışı Üniversiteler Arası XIX. Çalıştayı

İKÜ Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi tarafından 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 26.11.2021 tarihinde saat 13.00’te yapılacak “Cinsel Taciz ve Saldırıya Karışı Üniversiteler Arası XIX. Çalıştayı” Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Gülriz Uygur’un moderatörlük yapacağı etkinlikte, Dr. Nurcan Gündüz konuşmacı olarak yer alacaktır.

Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi “Stres Yönetimi” E-semineri

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi, 17 Mart 2021 Perşembe günü Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden “Üniversite Öğrencilerinin Sınav Dönemlerinde Stres Yönetimi” başlıklı bir e-seminer düzenledi. Klinik Psikolog Sema Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; stres, stresin sebepleri, stresin psikolojik ve fizyolojik etkileri, sınav dönemlerinde stres yönetimi ve çalışma motivasyonları konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

İletişim Sanatlari Yüksek Lisans Programi Öğrencilerinden “Geçmişten Günümüze Sinemada Kadın” Sunumu

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında 11 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden, İletişim Sanatları Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans programı öğrencileri ile birlikte “Geçmişten Günümüze Sinemada Kadın” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü Kutluyoruz

“Bir Kadın Bir Ses” kitabında şöyle diyor Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu;

“Kadınlarına insanca, onurlu ve özgür, adil bir yaşam sunamayan toplumlar insanların hiç yere öldüğü savaşlar ve haksızlıklarla dolu bir geleceğin tohumlarını atarlar...”

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi olarak ülkemizde ve dünyanın her yerinde yaşayan tüm kadınlar için, onurlu, özgürce ve adil bir yaşam biçimine sahip olmalarını diliyoruz.

"İletişimde Kadın Söylemi" E-Semineri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi ülkemizdeki kadın sorunlarını ele alan bilgilendirici seminerler gerçekleştirmeye devam ediyor. 4 Mart Perşembe günü saat 14:00-15:00 arasında, Adobe Connect üzerinden gerçekleştirilen “İletişimde Kadın Söylemi” başlıklı E-seminere Klinik Psikolog Şeyma Keçeli konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte dilimize yerleşen ancak kadının toplumdaki yeri ve toplumsal cinsiyet rolleri bağlamında sakıncalı olan söylemler ele alındı.

Prof. Dr. Işıl Zeybek, “Kızlar için STEM Robotik OPEN LAB Projesi” Kapsamında Kız Çocuklarının Bilimle Tanıştırılmasını Anlattı

Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birim Başkanı (İKÜ-KAD) & İletişim Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işıl Zeybek, İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avustralya Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Programı kapsamında gerçekleştirilen “Kızlar için STEM Robotik OPEN LAB Projesi”nde 10 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'te “Kız Çocuklarının Okul Çağında Bilimle Tanıştırılması” konulu eğitim verdi. Eğitim içerisinde kız çocuklarının meslek seçimleri ve bilimle ilişkilerine değinen Prof. Dr.