İKÜ-KAD, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde “Görünmeyen Şiddet”i Konuştu

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında 19 Kasım Perşembe günü saat 13.00’te Klinik Psikolog Şafak Ağaca Kemal’in konuşmacı olduğu bir e-seminer düzenledi. Etkinlikte görünmeyen şiddet olarak nitelendirilen flört ve psikolojik şiddet kavramları ele alındı. Genç ya da yetişkin çoğu kadın için kafa karıştıran ve baş edilmesi zor bir deneyim olan flört ve psikolojik şiddetin uyarı sinyallerini tanımak, şiddetin ipuçlarını yakalamak büyük önem taşıyor.

İKÜ-KAD, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kapsamında Kız Çocuklarının Sağlığı için Diyetisyen Elvan Odabaşı’nı Ağırladı

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, kız çocuklarında yeme bozuklukları konusunu ele alan “Yeme Bozukluklarında Duygular: Çocukluktan Erişkinliğe Miras” başlıklı online seminer düzenledi. 12 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te CATS Meetings Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Elvan Odabaşı, kız çocuklarının gelişim sürecinde hem ruhsal hem de fizyolojik sağlıklarını etkileyen yeme bozuklukları konusunda katılımcılara çok önemli bilgiler aktardı.

“Zihin Nasıl Çalışır?” E-Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, 26 Nisan 2020 Pazartesi günü 15.00 -17.00 saatleri arasında “Zihin Nasıl Çalışır?” başlıklı bir e-söyleşi düzenlendi. Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Halkla İlişkiler ve Kişisel Gelişim Uzmanı Nursen Aktoprak, İKÜ İletişim Sanatları Bölümü öğrencileriyle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

İKÜ-KAD Kuşları da Unutmadı

COVID-19 günlerinde birçok kurum ve kuruluşun kapalı olması nedeniyle aç kalan sokak hayvanları için “Sokakta Yalnız Değiller” kampanyasını başlatan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü ve Gösteri Sanatları Kulübü; İletişim Sanatları Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin ve ailelerinin de katkılarıyla, cıvıltılarıyla her sabah bizi uyandıran kuşları da unutmayarak “Bir Yuva da Benden” isimli yardım kampanyası düzenledi.

İKÜ-KAD’dan Sokak Hayvanları için Çağrı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü ve Gösteri Sanatları Kulübü tarafından, 7 Nisan 2020 tarihinde “Sokakta Yalnız Değiller” isimli bir yardım kampanyası başlatıldı. Kulüp üyeleri, COVID-19 salgınından dolayı birçok iş yerinin kapanmasıyla aç kalan sokak hayvanlarının yaşama tutunabilmeleri için yürütülen kampanyaya, sizleri de evlerinizin önüne birer kap yemek ve su bırakarak destek vermeye davet ediyor.

Pandemi Günlerinde Yaşam

“Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta Bulunur”.
M. Kemal Atatürk

Covid 19’lu Günler Hayatımızı Nasıl Etkiledi ?

Sevgili Öğrencilerim,

İnsan için hayatta en önemli şey kuşkusuz sağlıktır.  İnsanın, doğru düşünüp, mantıklı kararlar alabilmesi beden ve ruh sağlığının sağlam olmasına bağlıdır. Kendi sağlık sorunlarıyla mücadele eden birinin,  diğer konularda doğru çözümler üretmesi pek de olanaklı değildir.

“Şiddete Maruz Kalan Kadınlarla Dayanışma Mor Çatı Deneyimi” Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, “Şiddete Maruz Kalan Kadınlarla Dayanışma Mor Çatı Deneyimi” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. 12 Mart 2020 Perşembe günü, Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Mor Çatı Gönüllüsü Leyla Soydinç konuşmacı olarak katıldı.

“Kurumsal İletişimde Kadın Başarı Vizyonu”

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile İletişim Sanatları Bölümü iş birliğinde 11 Mart Çarşamba günü “Kurumsal İletişimde Kadın Başarı Vizyonu” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Yalçın verdiği seminerde, kurumsal iletişimin çalışma alanlarını, fonksiyonlarını ve kurumsal iletişim çalışanlarının önemini öğrencilerimize anlattı.