“Hormonlar, Duygular ve Kadınlar” Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, “Hormonlar, Duygular ve Kadınlar” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. 10 Mart Salı günü gerçekleştirilen etkinliğe, Acıbadem-Altunizade Hastanesi kadın doğum hekimlerinden Doç. Dr. Taner Usta, Demirören Haber Ajansı Sağlık Muhabiri Özlem Yurtçu Karabulut ve Bayer Türkiye Kadın Sağlığı Satış ve Pazarlama Müdürü Berkin Gökbudak katıldı. 

Söyleşi moderatörü Özlem Yurtçu Karabulut, kadın sağlığı dünyasında hormonların önemi ve kadının planlı gebeliğe ilişkin farkındalığını basında çıkan haber örneklerini paylaşarak kadının duygularındaki değişime ilişkin sorularını uzmanlara yöneltti.

Kadınlarla ilgili gündelik yaşamda birçok vaka ile karşılaştıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Taner Usta, gençlere “Bu problemler yalnızca kadının sorunu olmaktan çıkmalı, kadının hayatında yer alan tüm bireyler de soruna ilişkin paylaşımcı ve destekçi olmalıdır.” önerilerinde bulundu.

Bayer Türkiye Kadın Sağlığı Satış ve Pazarlama Müdürü Berkin Gökbudak ise, günümüz jenerasyonunun yaşam tarzlarının değişmesine ilişkin sayısal veriler sunduğu araştırmasında kadın doğum ilaçlarına karşı farkındalık düzeylerinin düşük ya da önyargılarla kalıplaşmış düşüncelere sahip olmanın olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti.
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 03/12/2020 - 10:10