İKÜ Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) Mimarlık Fakültesi Öğrencilerine Kadın Sorunlarını Anlattı

İKÜ Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD), Mimarlık Fakültesi ile Bakırköy Belediyesi’nin şiddete ve cinsel istismara maruz kalan kadınlar için hazırladıkları ortak proje kapsamında Mimarlık Bölümü öğrencilerine ülkemizdeki kadın sorunlarını anlattı.

Bakırköy Belediyesi’nin şiddete ve cinsel istismara uğrayan kadınlar ve çocuklara yönelik; içerisinde etkinlik, kurs, seminer, hobi alanları olan, danışmanlık hizmeti verilen, aile içi şiddet kurbanı kadın, çocuk ve gençlerin güven ve huzur içinde zaman geçirebilecekleri, sosyalleşecebilecekleri merkez projesi için öğrenciler, öğretim üyelerinin danışmanlığında merkez binası tasarım çalışmaları yapacaklar.

Bölüm öğrencilerinin projeyi ve projenin amacını içselleştirmeleri adına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulüp Başkanı Kamuran Erol ve Başkan Yardımcısı Ceyhan Baylan, 1 Şubat Cuma günü 3. kat Erdal İnönü Salonu’nda öğrencilere; Türkiye’de kadın hakları, artan cinayet oranları, kadın dernekleri, yürütülen çalışmalar ve özellikle psikolojik – sosyolojik boyutta mağdur kadınların ihtiyaçlarını ve isteklerini kapsamlı bir sunumla anlattılar.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 02/12/2019 - 10:24