“Şiddete Maruz Kalan Kadınlarla Dayanışma Mor Çatı Deneyimi” Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, “Şiddete Maruz Kalan Kadınlarla Dayanışma Mor Çatı Deneyimi” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. 12 Mart 2020 Perşembe günü, Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Mor Çatı Gönüllüsü Leyla Soydinç konuşmacı olarak katıldı.

Soydinç konuşmasında Mor Çatı’da yapılan çalışmalardan, yardım süreçlerinden, Mor Çatı bünyesinde bulunan sığınaklar ile sığınma evleri arasındaki farklardan söz etti. Yardıma ihtiyacı olan kadınların sığınaklarda kalma süreleri ve bu süreç içerisinde oluşturulan koruma tedbirlerini aktaran Soydinç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımında da bulundu.

Şiddetin sadece fiziksel değil, psikolojik ve toplumsal şiddetin de var olduğuna dikkat çeken Leyla Soydinç, öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtladı.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 03/13/2020 - 10:54